Тестове за бързина на
зареждане на сайт

Защо скоростта е важна?

Скоростта на зареждане на страницата влияе на всичко от трафика, до удовлетвореността на потребителите и в крайна сметка потенциалните клиенти.

За съжаление, ако не се поддържа, всеки Worpress уебсайт става по-бавен с течение на времето. Сайтовете натрупват данни и по този начин стават по-малко ефективни.

Има много възможности да отсраните проблема със забавянето на сайта си. Поради тази причина ние имаме подробно ръководство за това как да ускорим WordPress сайтове. И работещи механизми, от инсталирането на кеширащи плъгини, до миграция на по мощен сървър.

Нека обясним защо скоростта на зареждане на страницата има значение:

Първият въпрос, когато става въпрос за скоростта на уебсайта, е: Защо да се грижа за това на първо място? Стига вашият сайт да се зареди в рамките на няколко секунди, трябва да е наред, нали? Е, отговорът може да ви изненада.

 

Потребителите на интернет са изключително нетърпеливи!

Ето някои статистики за времето за зареждане на страницата и за поведението на потребителя:

 

  • Между 2000 г. и 2016 г. средната продължителност на човешкото внимание спадна от 12 на 8 секунди

 

  • 47% от потребителите очакват уеб страница да се зареди в рамките на две секунди или по-малко

 

  • 40% изоставят уебсайт, който отнема повече от три секунди за зареждане

 

  • 79% от купувачите, които са недоволни от ефективността на уебсайта, имат по-малка вероятност да се завърнат

 

  • Едно второ закъснение намалява реализациите с 7%, показванията на страниците с 11% и удовлетвореността на клиентите с 16%

Макар че това не звучи много страшно в абстрактни числа, има много широки последици в реалния свят. Например, след като Mozilla направи страниците си с 2,2 секунди по-бързи, техният браузър Firefox видя допълнителни 60 милиона изтегляния годишно. В друг пример, Amazon изчисли, че забавянето на скоростта на зареждане на страницата с една секунда ще им струва $ 1,6 милиарда годишни продажби.

Това се потвърждава и от наши клиенти от данните получавани от Google analytics, средно 50% загуба на клиенти и финасов ресурс, защото кликване се таксува от Google независимо, че клиентът е напуснал страницата преди да се зареди!