скоростта на зареждане на сайта

Скоростта е фактор, който не бива да се подценява. Прочетете цялата статия и незабавно тествайте сайта си!!!  [използвайте линка най-долу]

Търсещите машини и по конкретно Google целят е да предоставят на потребителите си възможно най-добрите резултати от търсенето. Сайтът, който не удовлетворява посетителите с бавно време за зареждане, е нещо, което определено не е във Ваша полза при индексирането на сайта Ви. Скоростта определено е фактор в позицията, която заемате при търсене.

 

Как така?

Сайтът с бавно зареждане увеличава степента на отпадане. Това означава, че високият брой на потребителите, които излизат почти веднага след влизането в сайта, като не просто затварят страницата, но правят нещо много по-лошо – натискат бутона за връщане,  кара Google да смятат, че това поведение е знак за сайт с ниско качество. При такива случаи сайтът Ви ще падне надолу в класирането!

 

Проблемът ства още по страшен при мобилния трафик, който има по-бавна интернет връзка, отколкото настолните компютри и устройствата са с по слаби процесори!

Плюс това, Google държи страшно много на мобилния индекс, като скоростта на зареждане на страницата определено е  фактор за класиране. Това се потвърждава от въвеждането на AMP.

Като се има предвид фактът, че мобилните устройства са основни интернет устройства в световен мащаб, по-добре се уверете, че сайтът ви е OK за тях!

Тествайте веднага сайта си на една от най-добрите онлайн платформи https://tools.pingdom.com/

Call Now Button