Страница във Facebook или собствен уеб сайт

Не е тайна, че все повече бизнеси се ориентират към онлайн присъствие, което е напълно нормално. Независимо дали продавате онлайн, или представяте бизнеса си, а защо не и себе си, със сигурност вие се нуждаете от онлайн присъствие – уеб сайт, блог, страница в социалните мрежи, видео съдържание и още, и още.

“Трябва ли ми сайт, след като имам страница в социалната мрежа”?

Facebook потребителите са достатъчно много, за да им разкажете за вас и вашия бизнес. Със сигурност е така, но това създава и трудност да достигнете точно до вашата аудитория и тя да ви чуе. Като да стреляте в тъмното. Страницата ви във Facebook е необходимост, но тя е превозно средство, а не крайна дестинация. Не забравяйте, че там ежеминутно стотици реклами на вашите конкуренти заливат аудиторията, към която се целите. По-добре е да “посрещнете” вашите клиенти в уебсайт, където да им кажете това, което искате, без разсейващи фактори. Собствен уебсайт означава ваше лично собствено пространство в дигиталния свят.

Дори да звучи странно за някои от вас, все още има доста хора, за които Facebook е чужд и дори нямат профил там или пък не го ползват за бизнес цели. Затова направете профил на вашата аудитория и намерете най-лесния начин да стигнете до нея с правилните послания и да я “заведете” на вашия сайт.

Ако искате бизнесът ви с търговия да се развива онлайн е необходимо да имате онлайн магазин. Продажбите единствено във Facebook крият много рискове както за продавача, така и за купувача. Наличието на онлайн магазин вдъхва много по-голямо доверие у онлайн потребителите и много по-голяма сигурност и регулативност за търговците. За съжаление не малко хора биват измамени от онлайн пазаруване и това кара потребителите да следят още по-взискателно дали търговецът има онлайн магазин, дали има сертификат на сайта си, дали вдъхва сигурност и доверие.

Ползите от това да имате сайт не отричат присъствието в социалните мрежи. Със сигурност се нуждаете от него, но защо да се ограничавате? Така имате повече канали, по които вашите клиенти да стигнат до вас и вие до тях.

И не забравяйте! Сайтът е ваше лично място в мрежата, с регистрирано ваше име и дигитално пространство, където да го разположите. Той е вашата най-важна дигитална собственост. Facebook е дигитален канал, в който всеки потребител е равнопоставен на останалите, използващи социалната мрежа. Вашият сайт е мястото, крайната цел, където да доведете всеки ваш потенциален клиент. А Facebook (или други социални мрежи) е един от каналите, по които да доведете хората до вашия сайт.

 

Източник: блога на superhosting.bg https://blog.superhosting.bg/facebook-page-vs-website.html

Call Now Button